Aarestrup Sogn

Fortællinger fra Aarestrup Sogn.

Bagning på Tvedehøjgård 1845
Bagning af brød på Tvedehøjgård omkring 1845. Hele processen med at bage, fra æltning af dej til bagning i den store bageovn. Nøjagtigt beskrevet af Th. Johansen.
Artiklen har været bragt i ”Hanen” nr. 73, efterår 2011.
Læs artiklen her!

Bydammen i Aarestrup 1920
Fra gammel tid havde man haft en dam i Aarestrup. Her fik kreaturerne noget at drikke. I 1920 blev dammen kraftigt renoveret med stensatte kanter og mere gjort til et lystanlæg. Th. Johansen fortæller detaljeret om, hvordan renoveringen fandt sted.
Artiklen har været bragt i ”Hanen” nr. 71, efterår 2010.
Læs artiklen her!

Pastor Davidsen gik under jorden
Pastor Harald Davidsen, Aarestrup, måtte i de sidste krigsmåneder gå ”under jorden”, fordi han på en eller anden måde var involveret i noget modstandsarbejde.
Artiklen har været bragt i ”Hanen” nr. 67, efterår 2008.
Læs artiklen her!

Mindeplade for ”John” i Aarestrup Kirke
Svend Otto Nielsen stammede fra Aarestrup. Han blev lærer på Sjælland og under krigen meget engageret i modstandsbevægelsen med dæknavnet ”John”. Han blev hårdt såret under en skudveksling med tyske soldater og henrettet april 1944. Efter krigen blev der opsat en mindeplade for ham i våbenhuset i Aarestrup Kirke.
Artiklen har været bragt i ”Hanen” nr. 77, forår 2014.
Læs artiklen her!

Krigstider i Aarestrup 1864
Beretninger om forskellige begivenheder i og omkring Aarestrup under krigen i 1864, bl.a. et brev fra en soldat, der havde været med under tilbagetoget fra Dannevirke.
Artiklen har været bragt i ”Hanen” nr. 78, efterår 2014.
Læs artiklen her!

Aarestrup Kirke renoveret 1938
Aarestrup Kirke blev gennemgribende restaureret i 1938. Den altid årvågne lærer Th. Johansen var på pletten og nedskrev og tegnede alt, hvad der foregik. Derfor har vi så indgående et kendskab til renoveringen.
Artiklen har været bragt i ”Hanen” nr. 83, forår 2017.
Læs artiklen her!