Historiske vandringer

Arkivet tilbyder guidede vandreture til foreninger, mindre grupper og skoleklasser:

Flyverstenen i Torstedlund Skov
Turene kan under hensyntagen til diverse jagtsæsoner foregå i perioden 1. februar til og med 5. maj og 16. juli til og med 31. august.
Turen starter ved den lille p-plads beliggende ved indkørslen til savværket Norlund A/S, hvor Torstedlundvej drejer 90 grader.
Turen er på i alt 4 kilometer og varer 1½ til 2 timer.
En længere og naturmæssigt smukkere tur, men med samme indhold, kan starte ved Aarestrup Kirke og er på omkring 8 kilometer.

Foredrag om Flyverstenen
Niels Nørgaard Nielsen fortæller gerne om historien bag Flyverstenen for foreninger. Foredraget ledsaget af visning af Power Point. Foredraget kan afholdes i foreningens lokaler eller på Lokalhistorisk Arkiv.

Historisk byvandring i Støvring
Start og slut på Bytorvet. Varighed ca. 1½ time. Der fortælles bl.a. om Støvring Højskole, Andelsmejeriet Elinelund, Støvring Vandmølle, Støvring Kirke, opkomsten af byens grundtvigianske miljø i 1890’erne, Støvring Station og om husene i Jernbanegade.

Øster Hornum
Start og slut på Gl. Skolevej ved Husflidsskolen. Varighed ca. 1½ time. Undervejs fortælles om byens historie, de tilbageværende gamle huse og om de personer, der har boet i byen.

Frendrup Nihøje ved Øster Hornum
Start og slut ved Nihøjevejs udmunding i Nibevej. Undervejs fortælles om jernalderbeboelser, amatørarkæolog Ingemann Sørensen, egnens første vindmølle i nyere tid, Frendrup Nihøje og den for længst nedlagte Frendrupgård.