Lokalhistorisk Arkiv viste Aarestrup-fotos i Aarestrup

”Lokalhistorisk Arkiv for den tidligere Støvring Kommune” viste i weekenden 25./26. maj en lille udstilling med gamle fotos og andet arkivmateriale fra Aarestrup og Torsted på Gregers Krabbes Friskole i Aarestrup.

Det er mange år siden, Arkivet sidst var ude i områdets lokalsamfund for at vise, hvad Arkivet rummer om det pågældende område, men samtidig var formålet med udstillingen at få beboerne til at kigge efter i skuffer og gemmer for at se, om de har fotos og andet arkivmateriale, der bør gemmes på Arkivet, så alle i kommende generationer kan få glæde af det. De kommenterede fotos viste et bredt udsnit af folk, virksomheder, skoler, landbrug med videre fra egnen.

Det var til stor glæde for de tilstedeværende bestyrelsesmedlemmer, at der i løbet af de to dage kom flere end 70 beboere fra eller med tilknytning til Aarestrup og Torsted og kiggede indenfor. De fleste, der så billedudstillingen, fik en snak med hinanden og bestyrelsesmedlemmerne om datidens beboere og livet i landsbyerne. Arkivet blev på den måde tilført ny oplysninger om området.

Det er naturligvis kun en brøkdel af, hvad Arkivet har om de pågældende landsbyer, der på den lille udstilling blev vist, så mange fik ved samme lejlighed et grundkursus i, hvordan man hjemme ved computeren på Arkiv.dk selv kan gå ind og søge og forhåbentlig finde det, man søger blandt Arkivets knap 17.000 fotos og knap 1.500 arkivaliesamlinger. Alle Arkivets fotos kan ses på Arkiv.dk, men med hensyn tit arkivaliesamlingen, altså skriftligt materiale, kan man på Arkiv.dk kun se, at Arkivet er i besiddelse af det. For ved selvsyn at se dette og evt. kopiere fra det, må man møde op på Arkivet i åbningstiden. Arkivet er beliggende i samme bygning som Øster Hornum Skole.

En del af de besøgende medbragte gamle fotos, breve og foreningsprotokoller, der nu kan indgå i Arkivets samling. Andre har givet lovning på senere at komme på Arkivet med materiale, og andre igen gav tip til, hvor andet materiale kan findes.

Det var for de deltagende arkivbestyrelsesmedlemmer en stor fornøjelse at gennemføre arrangementet, der helt sikkert i nogenlunde samme form vil blive afholdt i andre lokalsamfund i de kommende år.